Sunset Residence Apartmani

★★★★

Oko nas – Atrakcije Crne Gore

Aktivnosti i Mesta u Okolini Koje Možete Posetiti Dok Boravite u Sunset Apartmanima

★★★★

Sunset Residence Apartments blizu su mnogih znacajniih atrakcija koja treba posetiti u Crnoj Gori. 
Glavni grad Crne Gore,  Podgorica udaljen je oko 55 km, aerodorm Podgorica oko 50 km. 
Aerodorm Tivat udaljen je od Sunset Residence Apartmana 32 km.

Manastir Rezevici

 

Na 500 metara od Sunset Residence Apartmana nalazi se Manastir Rezevici koji je pod zastitom UNESCA. Manastir Reževići je manastir iz 13. veka .Manastirski hram posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice. Drugi hram po predanju posvećen je Svetom Stefanu. Sredinom XVI veka, obe hrama su opljaškana i razorena. 1714. godine manastir obnovlja obe crkve Bogata je freskama i ikonostasima radjenim u srpsko – vizantijskom stiilu.

Sveti Stefan

 

Nedaleko, samo 2,5 km od Sunset Residence Apartments  nalazi se Sv Stefan, mozda i najpoznatija atrakcija Crne Gore, takodje pod zastitom UNESCA.. Sveti Stefan je danas povezan sa kopnom uskim zemljouzom. Ovo ostrvo predstavlja najluksuznije letovalište u Crnoj Gori i jedno od najluksuznijih letovališta na Jadranskom moru. Prema predanju, na ostrvu Sveti Stefan, u kasnijim vekovima kulturno-istorijskom središtu Paštrovića, sagrađena je tvrđava 1442. godine, kada je i naseljena prvim stanovnicima. Tvrđava je bila opasana zidinama da bi se u njima mogle sklanjati porodice iz okolnih sela pred najezdom Turaka i gusara.

Budva

 

Budva je glavno turisticko sediste Crne Gore, primorski grad udaljen od Sunset Residence Apartments 9 km. Grad ima oko 18.000 stanovnika i sedište je opštine Budva. Područje oko grada, duž obale, poznato je i kao Budvanska rivijera.  Sunset Residence Apartments nalaze se na Budvanskoj rivijeri. Rivijera je centar crnogorskog turizma, i poznata po peščanim plažama, noćnom životu. Značajni turistički objekti se nalaze unutar mletačkih zidina iz 15. veka, koje okružuje budvanski Stari grad.

Bar

 

Bar je udaljen od Sunset Residence Apartments 26 km ka jugu. Luka Bar je najveća crnogorska luka. Bar ima preko 270 sunčanih dana što ga čini jednim od najsunčanijih gradova u Evropi. Stari dio grada, Stari Bar, pominje se u dokumentima koji potiču iz 9. vijeka. Dobro očuvani ostaci zidina i tvrđava kao i predivan pogled na celi grad i okolinu, cine Bar veoma interesantnim. Bar okružuju brojne planine.

Skadarsko jezero

 

Skadarsko jezero udaljeno od Sunset Residence Apartments  34 km. Skadarsko jezero je najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu, površine 369,7 km² (od toga Crnoj Gori pripada 221,8, a Albaniji 147,9 km²).  Jezero je puno ostrva i poluostrva na kojima se nalaze tragovi istorije i vrijedna kulturna baština: Žabljak (15. v.) – prijestonica nekadašnje Zete, Lesendro – tvrđava na stijeni usred jezera, tvrđava Grmožur. Bistra voda i očuvani ambijent omogućili su razvoj izuzetno bogatog eko-sistema. Ovo je jedino stanište pelikana na jugu Evrope.

Kotor i Perast

 

Bokokotorski zaliv i grad Kotor udaljeni su  od Suset Residence Apartments 33km, a cuveni Perast 46 km. 

Kotor – Smesten  je u jednom od najlepsih zaliva sveta, Stari grad Kotor je izuzetno sacuvana srednjovekovna urbana sredina tipicna za gradove nastale u XII i XIV veku. Srednjovekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog nasledja uvrstili su Kotor u UNESCO – ov spisak „Svetske prirodne i kulturne bastine“. Kroz citav grad prostiru se gradjevine, isprepletane ulicicama i trgovima. Na jednom od njih nalazi se i katedrala Sv. Tripuna spomenik romanskoj kulturi i jedan od prepoznatljivih simbola grada

Perast, –  malo barokno mesto koje se nalazi nedaleko od Kotora. Najljepse gradjevine ovog malog grada nastale su u periodu od XVII – XVIII vijeka. U to vrijeme jaca pomorstvo i kapetani dizu velelepne vile koje i danas plijene svojom ljepotom. Perast je tih i miran grad. Obiluje sakralnim spomenicima

Manastir Ostrog

 

Cuveni Manastir Ostrog  udaljen je od Sunset Residence Apartments oko99 km. Manastir Ostrog je manastir smješten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom. Manastir Ostrog se sastoji od Gornjeg i Donjeg manastira.

Kanjon Reke Tare

 

Kanjon reke Tare koji predstavlja nacionalni ponos Crne Gore i najbolje mesto za rafting udaljen je od Sunset Residence Apartments 195 km, 

Kanjon Tare dubok je 1300 metara i dugačak 78 kilometara. Kanjon Tare je najdublji kanjon u Evropi. Predstavlja jednu od najlepsih atrakcija Evrope i sire.

Sunset Residence

Skocidjevojka bb

85300 Petrovac, Montenegro

Zapratite nas